حرم علي بن موسيالرضا آرامگاه هشتمين امام شيعيان در شهر مشهد و در كشور ايران جاي دارد كه اين مجموعه در سال ۱۳۹۲ هجري شمسي ۷۰ هكتار مساحت داشت و داراي ۲۶ رواق (بناي سرپوشيده) و ۹ صحن (فضاي باز) و ۶ مدخل ورودي به نام بست ميباشد.
مامون پس از درگذشت هارون وي را در بقعهٔ هاروني در باغي كه بعدها به باغ حُميد بن قحبطه معروف شد، دفن كرد و برفراز بقعه (مزار)، قبهاي (گنبد نيمكرهاي شكل) بنا نهاد كه حدود ۱۰ سال بعد علي بن موسيالرضا را در بالاي سر هارون در آن بنا دفن كردند. به عقيدهٔ بعضي از تاريخنگاران در حوادث خراسان مانند حمله سبكتكين در اواخر قرن چهارم، آسيب شديدي ديد و تخريب شد و در سال ۴۰۰ هجري قمري سلطان محمود غزنوي قبه را بازسازي كرد ولي ديگر مورخان معتقدند كه فعاليتهاي عمراني سلطان محمود غزنوي شامل بازسازي قبه نميشدهاست چون در اثر يورشها بنا تخريب نشدهبود.
قبه مذكور از زمان ساخت (يا بازسازي) تاكنون موجود است و در دورانهاي متفاوت تعمير جزئي يا تزئين شدهاست.[
گنبد بالاي قبه به همت شرفالدين ابوطاهر قمي وزير سلطان سنجر سلجوقي ضمن تعمير حرم با آجرهاي خشتي زراندود ساخته شد و گفته برخي از مورخان گنبد به دستور محمد خدابنده (الجايتو) ساخته شدهاست و به امر شاه طهماسب صفوي بازسازي و طلاكاري گنبد انجام شد و در سال ۹۳۲ ه. ق خشتهاي نفيس كاشي روي گنبد را با خشتهاي طلا جايگزين كردند.
در سال ۱۳۵۹ خشتهاي قديمي گنبد برچيده شدند و خشتهايي با ورق طلاي جديد جايگزين شدند و ورق روي گنبد برروي سطح بتوني ريخته شده بر روي گنبد، با لايهٔ مسي به ذخامت ۱۶ هزارم ميليمتر (ذخامت ۴ برابر بيشتر از قبل) و طلاي روكش شده به كمك تكنيك الكتروليت نصب گرديد كه حدود ۷۰۰ مترمربع را پوشش داده است.